SRA Nieuws WordPress plug-in

WordPress plug-in voor SRA nieuws api naar WordPress berichten (XML2Post)

Een WordPress plug-in om eenvoudig SRA Nieuws uit de XML feed als berichten in een WordPress website te importeren en daarna eventueel te bewerken. Let op: SRA lidmaatschap is vereist om de SRA XML Nieuws feed te gebruiken.

Wat doet deze SRA Nieuws WordPress plug-in precies?

  1. De plug-in importeert de berichten die u aanvinkt op de import pagina. Er worden dus gewoon WordPress berichten (posts) van gemaakt.
  2. Via de instellingen kunt u aangeven in welke categorie de berichten standaard geplaatst worden.
  3. Via de instellingen kunt u ook aangeven welke auteur de berichten moeten krijgen.
  4. Bij een import plaatst de plug-in de berichten in concept. U kunt ze dus eerst bewerken. Of plannen in de toekomst.
  5. Ook kunt u via de instellingen aangeven of een bepaalde zin een contact pagina link moet krijgen. U kunt een aantal veel gebruikte zinnen instellen.
  6. De SRA feed berichten hebben standaard een aantal ingebouwde CSS classes van de SRA (zie FAQ) die u in uw eigen stylesheet kunt definiëren om het nieuwsbericht te styleren binnen uw eigen website.
  7. In het import overzicht kunt u zien welke berichten u eerder al geimporteerd hebt. Ook kunt u instellen hoeveel berichten u steeds wilt zien op de overzicht pagina.

WordPress Plug-in voor SRA Nieuws aanschaffen?

Wilt u weten wat deze WordPress plug-in kost? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons op!

Installatie instructies:

1. Zet de code hieronder in de wp-config.php van de betreffende website net boven de regel: /* That's all, stop editing! Happy blogging. */

Voortaan kunt u de instellingen direct binnen de plug-in instellingen pagina maken.

2. Upload de plug-in XML2post SRA import als zip bestand. Of via de ftp, maar dan natuurlijk eerst uitpakken (unzip).

3. Activeer de XML2post plug-in op de normale wijze.

4. Ga naar de instellingen pagina en voer daar de licentiecode in en maak eventuele andere instellingen. Klik op ‘wijzigingen opslaan’.

Als het goed is ziet u op de plug-in pagina nu ook aangegeven welke categorie en auteur er gebruikt worden en er worden nu standaard 15 berichten weergegeven. Ook dit aantal kunt u via de instellingen pagina aanpassen.

Tip! Gebruik Featured Image From URL plug-in.

Mocht u ook de wp-2-twitter plug-in gebruiken in combinatie met de SRA import plug-in is het mogelijk om het plaatje dat in het bericht wordt gebruikt direct te koppelen als extern featured image. Hierdoor krijgt u bij de automatische tweet ook het plaatje zichtbaar in het Twitter overzicht.

U kunt ook een standaard plaatje instellen, bijv. uw logo als er geen plaatje in het bericht staat wordt dit als featured image standaard gekoppeld.

Hier heeft u (nog) wel een extra plug-in voor nodig (voorlopig).  https://featuredimagefromurl.com/
U kan hiervoor de gratis versie gebruiken.

Dit is getest in een WordPress omgeving die ook Yoast WP SEO plug-in gebruikt.

Let wel op: sommige thema’s zullen deze plaatjes misschien automatisch ook bij het bericht gaan tonen. En dat wilt u misschien niet.

Heeft u hulp nodig bij het instellen hiervan? Laat het dan even weten.