WooCommerce webwinkel en e-learning voor Biologika Nederland

Biologika Nederland WordPress websitehaha.nl - herbert hoekstra

UPDATE: In september 2019 is de huisstijl en template aangepast. Lees verder…

Enige tijd geleden al is de Biologika Nederland WordPress website uitgebreid met een webwinkel optie. Hiermee wordt de toegang voor de trainingen verkocht die door het gehele land heen plaatsvinden.

De Woocommerce webwinkel draait in combinatie met de Mollie plug-in voor de iDeal betalingen en de Moneybird plug-in (van ExtensionTree) voor de financiële administratie. Door deze uitbreiding van de website functionaliteit levert dit voor Biologika Nederland een grote besparing op in de tijd die men kwijt was aan het factureren en de financiële administratie.  Na een iDeal betaling wordt deze nu automatisch naar Moneybird doorgezet (financiële administratie) en Moneybird maakt dan ook direct de factuur en stuurt die naar de klant. Zo staan betaling en factuur dus direct in de financiële administratie.

Recentelijk is de website ook uitgebreid met de mogelijkheid tot e-learning (LearnDash). Het live training studiemateriaal is nu ook als video serie te bekijken (10 video’s). De betaling en toegang hiervoor loopt ook via de Woocommerce webwinkel. De video’s zijn na betaling binnen de afgesloten klant omgeving te bekijken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de LearnDash plug-in binnen de WordPress website.

Aangezien de winkel functionaliteit zich nu nog slechts beperkt tot de live trainingen en de e-learning is er bij het tonen van de verschillende trainingsdata voor gekozen om deze steeds per onderwerp als categorie te tonen. Hiervoor is er een WooCommerce maatwerk short-code functie gemaakt die deze trainingen toont.