shortpixel-plaatjes-optimalisatie-wordpress

Shortpixel: handige plaatjes optimalisatie en CDN

Voor jouw WordPress website, webshop of blog is de snelheid tegenwoordig bij Google ook een deel van de factor die de positie van jouw website bepaalt. Bij de meeste websites zijn plaatjes een belangrijk deel van de snelheid bepalende factor. Het is daarom verstandig om naast een aantal snelheidsfactoren ook de plaatjes te optimaliseren. Het is natuurlijk het makkelijkste als je dat niet allemaal met de hand hoeft te doen. Daarbij komt Shortpixel om de hoek kijken.

Plaatjes optimalisatie is natuurlijk niet de enige stap in een optimalisatie proces maar maakt onderdeel uit van een snellere website of webshop.

Wat doet Shortpixel?

Shortpixel verbeterd de website performance door plaatjes bestanden te verkleinen. Het resultaat zijn plaatjes van dezelfde kwaliteit die vele male kleiner zijn in bestand grootte dan het orgineel.

Naast de optimalisatie van de plaatjes geeft Shortpixel je ook het voordeel van het gebruik van de Shortpixel CDN (via Autoptimize optie). Hierdoor komen de plaatjes vanaf een ander domein dan jouw website en kan dit weer snelheidsvoordeel opleveren. Ook voor website met een doelgroep die buiten nederland ligt zal dit een snelheidsvoordeel op kunnen leveren.

Hoe gebruik ik Shortpixel in mijn WordPress website of webshop?

Natuurlijk is er een eigen Shortpixel WordPress plugin die je kunt installeren. Maar gebruik je zoals ik, in de meeste websites van klanten, al de Autoptimize plugin bij de optimalisatie van een website?  Dan is het heel eenvoudig om binnen die plugin de optimalisatie door Shortpixel in te schakelen. Hieronder zie je de weergave van de Autoptimize instellingen.

autoptimize shortpixel plaatjes-optimalisatie in wordpress

En klaar ben je.

Ga zelf direct aan de slag met optimalisatie via Shortpixel. Je kan het eerst testen door een gratis account aan te maken bij Shortpixel (via de voorgaande link krijgen wij beide 100 extra credits).

Mocht je zelf niets willen doen neem dan contact op of vraag een complete WordPress snelheid optimalsatie van jouw website aan.