WooCommerce toont deels Engelse teksten. Help!

woocommerce hulp nodigSoms na een update van WooCommerce kan het zijn dat je weer (deels) Engelse teksten ziet in jouw website. Meestal komt dit omdat de WooCommerce vertaling niet up-to-date is.

De nieuwe vertaling van WooCommerce wordt niet altijd meegenomen bij een update. Kijk dan eerst even bij de updates onderaan de pagina (/wp-admin/update-core.php) of er een update voor de vertalingen is. Zo niet, dan kun je deze eenvoudig forceren door via ftp naar wp-content/languages/plugins/ te gaan. Daar verwijder je woocommerce-nl_NL.mo en woocommerce-nl_NL.po (of veiliger is om deze te hernoemen als je geen backup hebt gemaakt).

Daarna kijk je weer bij updates onderaan de pagina en zie je een vertaal update staan. Als je deze update doet dan zie je dat er nieuwe WooCommerce taalbestanden worden gedownload.

Meestal is het probleem van de deels Engelse teksten op jouw website nu opgelost. Is dit niet het geval dan zul je verder moeten zoeken en komt het probleem waarschijnlijk uit het gebruikte thema of een plug-in.