Ledenportaal met pdf downloads

In opdracht van een collega (Zininwebdesign.nl) is het technische deel van een WordPress project uitgevoerd voor de uitgever van het blad Remediaal. Er moest een ledenportaal komen waarbinnen men pdf artikelen kon zoeken en downloaden. Het uitgangspunt was dat de artikelen qua korte beschrijving wel indexeerbaar zijn door zoekmachine’s, maar de pdf bestanden weer niet. Online gebruikers registratie (abonnee) welke na betaling geactiveerd worden door de uitgever. Een zoekfunctie om in de artikelen te zoeken op basis van titel of auteur steekwoord.

Met een viertal plugins en een klein stukje functioneel maatwerk is dit gerealiseerd. De vormgeving en overige opzet van de website is uitgevoerd door Zininwebdesign.

De opzet en werking van het ledenportaal

Abonnee aanmelding

Via een Gravity Form kan men zich aanmelden en wordt er een gebruiker aangemaakt. Deze gebruiker staat in moderatie totdat deze door de uitgever wordt geactiveerd.

Downloads en artikelen

Het artikel is een custom posttype dat gekoppeld is aan zijn download op basis van het download ID. Hiervoor wordt een custom field gebruikt. Het CPT artikel heeft custom tags (voor de thema’s) en ‘auteurs’ als custom taxonomy. De keuze voor het koppelen van de PDF aan het artikel(post) is gedaan zodat een zoekmachine toch een deel informatie kan indexeren aan de hand van de uittreksel informatie.

Extra functies

  • Admin bar is voor abonnee’s verborgen.
  • En alle downloads zijn geforceerd om alleen ingelogd bereikbaar te zijn.

Gebruikte plug-ins

  • advanced custom fields en CPT UI
  • gravity forms (abonnee registratie)
  • download manager
  • ajax search pro