Ledenportaal in WordPress website: Mijn Partin

Mijn Partin ledenportaal WordPress maatwerk

Voor de stichting Partin is er een ledenportaal ontwikkeld binnen de WordPress website: Mijn Partin.

De bedoeling is om op termijn dit ledenportaal uit te bouwen met meer functionaliteiten. Momenteel is het mogelijk om je te registreren en een betaling te doen voor het lidmaatschap. Daarnaast is er voor leden een mogelijkheid om een jaarrekening te maken (pdf) volgens de richtlijnen van RJ650 accountantsnorm.

Functionaliteiten van het ‘Mijn Partin’ ledenportaal

In het ‘Mijn Partin’ ledenportaal zijn verschillende functionaliteiten gerealiseerd;

Inloggen leden/Registratie/Aanmelden

Inloggen voor leden. Registreren van leden, vrienden, vriend organisaties en externe verenigingen/stichtingen.

Betalingen

Betaling doen voor lidmaatschap of het maken van een jaarrekening (RJ650 accountantsnorm).

Jaarrekening RJ650

Partin-leden en -vrienden kunnen in Mijn Partin gratis een Jaarrekening maken die geheel voldoen aan de RJ650 accountantsnorm. Dat bespaart kosten voor een boekhouder of een accountant!

Organisatie profiel

Daarnaast kan een Partin lid ook een organisatie profiel maken en dit aan de publieke kant van de Partin website tonen in het ledenoverzicht.

Projecten

Naast het profiel kan een lid ook meerdere projecten aanmaken en tonen aan de publieke kant van de website. De informatie die getoond kan worden bestaat uit een Google Maps lokatie kaartje en een beschrijvende tekst.

Importeren van bestaande ledengegevens in de WordPress website

Voor de stichting Partin zijn ook de bestaande leden, meer dan 200, geïmporteerd als gebruikers in WordPress. Voor deze gebruikers zijn ook meteen de bestaande organisatie gegevens geïmporteerd zodat hun profiel al vrijwel compleet binnen het portal beschikbaar is. Dit scheelt de Partin medewerkers en leden weer een hoop werk. De import is gedaan met behulp van WP AlImport en de user addon. Het import bestand is aangeleverd als CSV en vanuit de huidige Partin administratie geëxporteerd.

Gebruikte techniek binnen WordPress

Er is gebruik gemaakt van onder andere Gravity Forms en Toolset Types. Op termijn volgt er nog een blog over hoe het een en ander binnen WordPress gerealiseerd is.