Google SERP snippet preview tool

WordPress plug-in op maat

Voor Optimus Online is een WordPress plug-in op maat ontwikkeld: Google SERP snippet preview tool. Hiermee checkt u de lengte van de meta-omschrijving en de SEO-titel in een Google snippet. De plugin is ontwikkeld met een shortcode optie zodat deze tool overal binnen de WordPress content geplaats kan worden.

wordpress-plugin-op-maat-google-serp-snippet

Hoe werkt de Google SERP snippet preview tool?

Via de op maat ontwikkelde WordPress plug-in is het eenvoudig om via een shortcode de tool te plaatsen in de WordPress content. Deze WordPress plug-in is opgebouwd uit 3 delen:

  • De php code die de shortcode plaatst (formulier en snippet preview)
  • Een deel jQuery/Javascript dat de preview vult vanuit de formulier velden
  • En een deel dat via een Ajax call de titel en meta-omschrijving ophaalt uit de pagina op het ingegeven url.

Wat doet de Google SERP snippet tool?

Het doel van de tool is dat u de pixels kunt tellen van de titel en meta-omschrijving in plaats van het aantal lettertekens. Dit geeft een beter inzicht in hoe uw teksten zullen worden weergegeven aangezien sommige lettertekens natuurlijk meer ruimte innemen dan andere. U kunt dus veel beter uw titel en meta-omschrijving  afstemmen op de Google snippet weergave en direct het resultaat zien.

Update 2020: Op verzoek van de opdrachtgever is de tool aangepast: mobiele weergave toegevoegd met favicon, zoekterm selectie tonen in resultaat en wat kleine tekstuele wijzigingen.

Update 2019: Op verzoek van de opdrachtgever is de tool aangepast met een optie om de titel en meta-omschrijving vanaf een ingegeven url op te halen.

Wilt u de tool in actie zien of meer uitleg over het nut van deze Google SERP snippet preview tool?
Dit leest u op de pagina Google SERP snippet preview tool bij Optimus Online.

Heeft u ook interesse in een WordPress plug-in op maat of een andere WordPress oplossing…?

google-serp-snippet-preview-tool-mobiel-wordpress-plugin-op-maat