WPML taalvoorkeur instellen via popup

Wordpress plug-in op maat

Voor een collega is er een WordPress plugin ontwikkeld waarbij de bezoeker een voorkeur taal kan kiezen als men de website bezoekt. Het voordeel is dat men niet iedere keer naar de juiste taal hoeft door te klikken. De taalvoorkeur plug-in is bedoelt voor situaties dat de website op 1 domein draait en met WPML taalmappen werkt . 

wpml-taal-keuze-popup-wordpress-plugin-op-maat

Het doorsturen op basis van locatie of browser taal was geen optie aan gezien dit te veel valse positieven opleverde. Er is daarom gekozen om te kijken naar de browser taal en als deze verschilt van de huidige pagina taal krijgt men een popup waarin men de juiste taal kan instellen als standaard. Er wordt dan een cookie geplaatst die deze instelling bevat en de bezoeker wordt doorgestuurd naar de gekozen taal home page. Bij een volgend bezoek wordt men op basis van het cookie doorgestuurd naar de juiste taal home page. Er is ook een optie om als bezoeker de taalinstelling te openen en aan te passen.

  • Deze WPML taalvoorkeur plug-in is ontwikkeld om de talen vanuit WPML op te halen en werkt dus alleen op websites die van WPML gebruik maken. Onder 1 domein en met gebruik van taalmappen.
  • De plug-in zelf heeft geen configuratie nodig.
  • Het is mogelijk om de stijl en kleuren zelf aan te passen via een override css in uw child-theme.
  • De popup kan klein gecentreerd of als full page overlay getoond worden (via css).

Wilt u de plug-in in actie zien? Kijk dan op bluemcare.com of shop.bluemcare.com en kies een taal anders dan uw browser taal om de popup te zien.

Heeft u ook interesse in een WordPress plug-in op maat of een andere WordPress oplossing…?